20 martie 2011

scântei

- Măi..., mergi ca boul înainte, dar te uiți pe pereți! Nu vezi ce stâlpi sunt chiar pe mijloc!
- Ce vrei tu?
- Să te uiți la mine, nu să caști gura pe pereți. Ai uitat când ne întâlneam cum mergeam pe stradă și ai dat cu capul într-un copac? Că tot așa te căscai pe dealuri. Să le povestesc finilor? Eu nu-mi fac griji pentru tine, ci nu vreau sa faci cheltuieli în plus în familie, să-ți spargi capul, să te duc să te tratez.
- Mai lasă-mă...! Tu cu reflexele tale de striptease-oare! Numai tu puteai observa bârnele astea în mijlocul localului. Și îndeosebi, ca să dăm dovadă de demnitate, noi trebuie să ne sculăm acum de la masă și să mergem în altă parte! Ei vor să ne zombeze... cu rusa asta a lor!
- Încetează, patriotule! Eu dacă le-aș lua pe toate în cap ca tine, aș deveni psihopată!
- Nu e vorba de a fi sau nu patriot, dar chiar te simți lezat!
- Auzi, auzi: te simți lezat! Ia te uită la el! Chelnerul cu ce-i de vină? Doar ți-a spus că proprietarul e rus și de asta meniul e în rusă.
- Ce mă interesează cine-i proprietarul, eu vreau să mă respecte pe mine, clientul!
- Auzi, ia și mănâncă-ți biftecul că se răcește și ține-ți gura ocupată! Nu căuta să strici seara asta.

4 comentarii:

  1. zi de zi ne ciocnim cu această tristă realitate, numai că nu prea ne grăbim să ne sculăm de la masă...şi mestecăm ce ni se dă mai ieftin...

    RăspundețiȘtergere
  2. Trist ceea ce se întâmplă în realitate,însă totuşi îmi permit să spun că o văd ca pe o fază comică,privită dintr-o parte.Simplu dar plăcut structurat dialogul:D
    Totuşi,cred că indiferent cum ar fi realitatea,tristă sau fericită,ea este de vină pentru ceea ce crează poetul,artistul în general.
    Toată admiraţia pentru scrieriile dvs.
    Numai gânduri bune şi spor la condei.
    Catalina T.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cătălina,

    Mă bucur că ți-a distins mușchii... creierului lectura acestui fragment. Decât să ne încrâncenăm că lucrurile sunt cum sunt, mai bine să ironizăm pe seama lor, sau cel puțin să le privim detașat.

    RăspundețiȘtergere