5 februarie 2011

Casa de Creație a Uniunii Scriitorilor

O splendoare de ruină! Aici s-ar putea filma o continuare/ o variantă a filmului „Stalker”, sau să se regizeze niște performance-uri poetice. Sc intra dintr-o încăpere în alta (fără uși, ferestre) comentând: „Aici a fost... bucătăria. Aici - ...cinema. Aici - ...biblioteca...” Și în imaginația mea construcția asta impunătoare se împlinea de oameni, se acoperea de culori. Am urcat la doi, la trei. Pe peretele exterior de la intrare, cu litere de jumatate de metru, era însemnat cu pulverizator un anunț de vânzare a blocului, cu numărul de mobil... al lui Cp. L-au recunoscut mai mulți. Mi s-a lipit și mie de memorie: 069147800. Poate cineva are nevoie. Îl scriu aici poate îl uit odată! Că mă urmăresc cifrele alea grosiere, negre! Au discutat, la întoarcere, varianta de a construi aici un complex monastic. MVC venise chiar cu o... denumire a acestuia: „Mănăstirea de maici sprintene ușoară maică Grigore Vieru”, și toată lumea a râs. Tare
.
În prima zi am avut un impuls să mă reped să o zgârâi când a început să-mi maseze sânii. În următoarele zile am mers cu mai multă putere de a mă ține în mâini, scrâșnind din dinți repetând după ea: „Tratamentul e tratament”. Nu știu dacă am simțit o durere mai acută pe proprii mușchi, propriile oase decât în procedura de reașezare a oaselor spatelui și vertebrelor. Ideea care mă calmează e că... nu mai e mult. Ei, dar ce-i de savurat, chiar e! Zona feselor! Dna T îmi crește fesele. Zice că mușchii s-au strâns în semn de protecție în fața unei mari... spaime din copilărie. Dna T m-a scanat toată. De la gânduri, trecut, până la organe interne, perspective. Ce-i nuditatea acestui blog pe lângă cea din fața ei!

3 comentarii:

  1. ggg....aurelia prima oara vad din partea ta o atitudine atit de negativa vis-a-vis de personalitati din literatura...chiar vreau sa vb despre asta...cred eu ca n-ai dreptate...nush e mult de vb...

    RăspundețiȘtergere
  2. iata de unde incep interpretarile distorsionate si fabulatiile minciunoase! Augustina, parca nu mi-am exprimat nicio ``atitudine vis-a-vis de personalitati din literatura``, si inca o atitudine ``atat de negativa``, cum o califici. am descris ce am observat - un fragment, un mic de tot fragment dintr-o deplasare la casa de creatie a us. punct.

    nu-mi atribui lucruri/vorbe pe care nu le-am rostit, facut etc. cand am sa le fac, am sa le fac. cand am sa vorbesc, am sa vorbesc. adica, cand voi avea sa-mi exprim o atutidine fata de vreo personalitate, atunci o voi face - clar si raspicat. dar pana atunci... ``invinuirile`` n-au niciun temei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce amuzantă denumirea şi ideea,şi eu am râs, tare.

    RăspundețiȘtergere