30 decembrie 2011

Foaie pentru dragoste, sex şi literatură

Energia sexuală trebuie eliberată întotdeauna şi de îndată ce se manifestă, deoarece nevroza şi boala pândesc la fiece pas: ca şi cum în dorinţa unei fiinţe faţă de alta ar colcăi toate crimele, toate ororile de care s-a făcut vinovată omenirea vreodată, ca şi cum dorinţa în sine ar fi un pericol atât de grav că trebuie să li se indice de urgenţă amanţilor un mijloc eficace de a se împreuna pentru a se putea, apoi, despărţi mai uşor.

Erotismul este o dezordine care trebuie stabilizată. Orgasmul, ca plăcere finală, este canalizarea acestei dezordini către ordinea stabilită.

Orgasmul este un travaliu, amanţii - nişte harnici muncitori în câmpul sexului (să existe oare şi muncitori leneşi?), ei trebuie să fie complet goi şi să-şi dea osteaneala.

"Îmi storc zeama", "îmi depun lapţii", "îmi proptesc arteziana", "stropesc trandafirul", "bălăcesc scoica", "scuip în crăpătură", toate aceste expresii, în ciuda vulgarităţii lor groase nu sunt mai urâte decât caraghioasa "ejaculare" care presupune distorsionare, dislocare, distrugere, dar într-un mod ridicol.

Noua dezordine amoroasă, Pascal Bruckner, Alain Finkielkraut

8 comentarii:

  1. salut :)
    ai cartea?
    ca am mai citit la sociu despre pascal bruckner.
    daca o ai, sa mi-o imprumuti si mie te rog.

    numai bine si sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. până ţi-o dau, vezi filmul "luna amară" (în rusă... "gor'caia luna"), după cartea aceluiaşi autor

    RăspundețiȘtergere
  3. văzut filmul.
    aştept cartea, neapărat.

    RăspundețiȘtergere
  4. cam gretos fragmentul si vulgar. Asta e adevarata degradare a oemnirii sec 21, cit totul se reduce la instinct primar, pina si literatura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Stimabile, vreau să te trimit la origini, adică la autorii din care am selectat fragmentele. Vezi asta din punctul de vedere al instinctului tău primar care-ţi înroşeşte ochii şi nu vezi dincolo POEZIA.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut filologie, stiu sa depistez poezia, din pacate nu multi stiu sa o faca, dar pretind cu incapatinare ca o fac. Totusi, nu as vrea sa te superi, stimata Aurelia Borzin, dar ceea ce e scris, nu e poezie cu siguranta ( la fel ca multe lucruri care se scriu la ora actuala ). E o idee perversa cu scop de revolutionare prin socarea publicului, in dorinta apriga de a iesi din niste limite cetoase, fiindca poezia nu are inca o definitie clara, si din cauza "cetei" astea pretinde ca a ramas in limitele cutiutei. Bine ca exista critici literari, ca sa mai cerne din pseudo-genii si pseudo-talente.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bre, NEstimate anonim,
    mi se pare că ţi s-a sugerat limpede să mergi la origini. Vezi cine sunt Pascal Bruckner şi Alain Finkielkraut, mai citeşte şi tu vreo carte de-a lor şi apoi mai discutăm... dacă nici atunci nu ai să înţelegi.

    George Călinescu

    RăspundețiȘtergere
  8. consider ca dv-stra ati inteles gresit aici :) d-na Borzin crede ca acest fragment este foarte poetic, eu - nu. Si faptul ca multi pretind ca fac poezie e valabil pu toate timpurile, si pu prezent si pu viitor. Poezia nu a avut nicicind o definitie clara, pseudo-genii apar indiferent de anul calendaristic.

    cu stima.

    RăspundețiȘtergere