22 august 2011

a mototoli (tranz.), a se mototoli (intranz.) - despre persoane, lucruri, obiecte

Așa-mi trebuie dac-am ajuns să mă tenteze niște nenorocite greșeli ortografice mai mult decât marile greșeli pe care le-aș fi putut face.

Dacă nu crezi în povești, cum vrei să te căsătorești? Am întrebat-o și mi s-a făcut frică de tricoul ei roz. Atât de aproape eram.

Atât de leneșă și somnoroasă și obosită de parcă am lucrat toată ziua la câmp. Am citit... nebuniile altora. În loc să le scriu pe-ale mele.

Visez că nasc. Un arici. Și senzațiile, și senzațiile întocmai.

Măsoară 35 de milimetri. E cam de dimensiunea unei prune. A unei prune mari. Și cântărește cam 5 grame. A început să urineze. Aude totul. Inima îi bate cu 150 de bătăi pe minut. Are toate organele formate. I-a dispărut codița. Capul e încă mare, comparativ cu restul corpului și e aplecat un pic în față. Ține ochii mai tot timpul deschiși. Mai bagă degetul în gură. Reactionează la stimuli și preferă muzica de la Mezzo.

2 comentarii:

  1. E în re-gu-lă! Dacă preferă muzica de la Mezzo, restul nu mai contează. Explic: deoarece la început a fost (totuşi!) muzica, toate celelalte se nasc în conformitate cu ritmul necesar şi cu armonia necesară. Va şti să asculte şi să vorbească, va şti să gândească şi să scrie, va şti să ţină orizontul calm al vieţii.
    Restu-s detalii. Inclusiv, faptul că I-A CĂZUT codiţa. Bineînţeles că tu ai emoţii mai multe...

    meloman

    RăspundețiȘtergere
  2. M-ai liniștit, melomanule. Să ascultăm mai departe. Dau volumul un pic mai tare...

    RăspundețiȘtergere