18 august 2011

tabăra de proză polițistă

S-au scris proze polițiste. Pe adevărate. Chiar dacă majoritatea suntem la origini poeți și ne suceam poate, pentru prima dată, penițele și mințile să concepem ceva... polițist. Mai scăpa Dumitru Crudu câte-un comentariu pe parcursul lecturilor, în după-amiaza ultimei zile, calificând unele proze drept non-polițiste, dar important era, cum spunea criticul Mircea V. Ciobanu, indiferent de ce am scris, să putem vinde textul ca unul polițist.
Dumitrița Raluca Parfentie în stânga. Tot pe stânga, spatele și chelia lui Dumitru Crudu și profilul lui Andrei Doșa. Lângă el ar trebui să fie și Naomi Ionică. Pe dreapta: Maria-Paula Erizanu, Diana Bârsan, eu, Aura Maru, Cătălina Bălan și alții pe care-i acoperim. Dar eu știu că sunt acolo.
Îngândurata Diana Bârsan care a scris la patru mâini cu Maria-Paula Erizanu.
Cătălina Bălan, Ion Mihai Felea și Carolina Vozian. Nu-mi amintesc cine citea, dar după figuri, deduc că lectura i-a prins.
Trio. Ecaterina Bargan, Ion Buzu și berea. În depărtare, cu ulcioare atârnând deasupra capului, criticul Mircea V. Ciobanu. Doar că ulcioarele-s goale, în comparație cu sticla de pe masă.
Ion-Mihai Felea în prim-plan și Petru Negură care nu a scris proză. A venit doar să asculte și care mi-a șters toate înregistrările video, din tabără, când am ajuns acasă. Zice că din... întâmplare. Desigur că am făcut scandal și l-am pus să adune încă o dată tabăra pentru filmări.
Vedere de ansamblu. Citește Ecaterina Bargan. Și Mircea V. Ciobanu, și Gheorghe Erizanu, și Angela Brașoveanu se țin de cap sau îl sprijină. Cu o mână, cu două. E prima proză care se citește. Mai urmează alte 13.

Mai multe detalii, vedeți pe http://erizanu.cartier.md/

4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. păcat că ai șters comentariul. voiam să-ți dau replica. frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu de alta, dar mi s-a facut rusine ca mai atrag atentia. stai fara griji, foto e faina, imi place, doar ca m-a zguduit.

    si... credeam ca nu mai raspunzi. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. și eu când am făcut-o mă gândeam că e un unghi de vedere bun. putea fi oricare în locul tău. pur și simplu s-a întâmplat să fii tu în fața mea. și sticla aia de bere am dat-o chiar eu, discret, mai aproape de voi. ca să facă bine ... cadrului, atmosferei. atât :)

    RăspundețiȘtergere